Що собою являє вепр опис кабана, чим харчується тварина і скільки важить, середовище проживання

Тварина вепр: опис кабана, де мешкає і скільки важить

Досвідченим мисливцям напевно доводилося зустрічатися в лісі з таким тваринам, як вепр, полює на нього. Вони зустрічаються не тільки в лісах, а й в пустельній місцевості. Що являє собою ця тварина, де живе кабан і як виглядає? Про це ми поговоримо в статті і дізнаємося багато цікавого про життя дикого звіра.

Тварина вепр і його опис

Вепр є предком домашньої свині. Ссавець тварина належить до ряду парнокопитні підряду свінообразних, роду кабанів сімейства свиней. У тварини також є інші назви: сікач; кабан; дика свиня.

Незважаючи на те що вепр стався від домашньої свині, зовні він відрізняється від домашньої тварини. У нього більш щільне і коротке тіло, Ноги товщі і вище за розміром. Його голова вище і тонше, вуха також довші і гострі. Причому вуха стоячі, не такі як у домашньої свині.

У вепра постійно ростуть нижні ікла. У самців вони більш розвинені, ніж у самок, більше і стирчать з рота. На спині через густий щетини стає щось на зразок гриви. Вона піднімається гребенем, коли кабан знаходиться в агресивному стані. У холодну пору року під щетиною росте подпушь.

Щетина на тулуб має чорно-бурий колір з рудуватим відтінком. Підпушок буро-сірого кольору і все разом створює загальний забарвлення в сіро-буро-чорних тонах. Решта частини тіла – ноги, хвіст і морда за кольором чорні. Колір тварин залежить від місця проживання, вона може бути чорною і зовсім світлою майже білястої. Такі екземпляри зустрічаються в районі озера Балхаш.

Розміри тварини по висоті до 1 метра в холці і довжиною тіла до 175 см. Середня вага кабана зазвичай становить близько 100 кг, Але зустрічаються більші тварини вагою до 150-200 кг. У східній Європі ці тварини можуть бути вагою до 275 кг, а на території Маньчжурії та Примор'я до 0,5 тонни.

Самки менше самців, їх висота в холці до 90 см і максимально можуть важити до 160 кг. Тривалість їх життя зазвичай становить 14 років, але в неволі можуть жити довше до 20 років, коли місцевість стає охороняється.

Середовище проживання

Ці тварини віддають перевагу селитися на лісистій території і болотистій місцевості. Кабани живуть по всій європейській частині до Скандинавського півострова. Також вони живуть в Азії і в північній частині Забайкалля, Далекого Сходу, на півдні Сибіру.

Вепри живуть в Аргентині, а також в Центральній і Північній Америці. Кабани населяли Північну Африку, але полювання на них була надто популярною, тому вони практично були винищені.

Ці тварини можуть жити в самих різних місцях нашої планети, навіть в тропічних лісах і в пустелі. В Європі кабани люблять жити в дубових і букових лісах. Там багато болотистій місцевості, полів і лугів. У Середній Азії вепри воліють поселятися в листяних і ялинових лісах, А також в горіхово-плодових гаях.

Кабани не можуть тривалий місце залишатися на одному місці, тому мігрують у пошуках їжі. Кабани шукають місця проживання з великими врожаями або ростуть різні корми. У європейській частині найбільша популяції знаходиться в Швеції, більше 1 000 особин.

Поведінка і харчування

Спосіб життя самців відрізняється від самок. Самці воліють усамітнення, живуть поодиноко. Самки збираються групами з дитинчатами, їх загальна чисельність може складати до 50 особин. До групи самці приходять тільки в шлюбний сезон.

Дикі кабани в пошуках їжі полюють в ранкові або вечірні години. У нічний час і вдень кабани люблять спокійно відпочивати. Тварини відрізняються гострим слухом і нюхом. Зір у них досить слабке, тому вони більше орієнтуються на одному органи чуття.

Кабани люблять харчуватися рослинною їжею, Вони знаходяться в постійному пошуку нової і свіжої їжі. Завдяки добре розвиненим іклами вепри риють землю і викопують наступне:

Також кабани люблять їсти і інші види рослинності:

У весняний і літній час тварини із задоволенням харчуються:

  1. Молодий травою.
  2. Листям чагарників і дерев.
  3. Пагонами.

Оскільки кабани їдять не тільки рослинну їжу, вони також харчуються їжею тваринного походження вживаючи:

Дорослі особини нападають і на більшу їжу тваринного походження, наприклад, ягнят або молодих оленів, не гребують падлом.

Вепри чудові плавці, вони чудово вміють плавати і здатні долати в воді більше відстані. Тварина може легко переплисти річку або озеро. Незважаючи на велику вагу, кабани швидко бігають, Тому вважаються небезпечними ворогами для багатьох тварин.

Розмноження кабанів і самок

Середня тривалість життя дикого кабана становить 10-12 років. З вересня по грудень у кабанів проходить гін. У самців з'являється захисний підшкірний панцир – товщина м'язи становить 2-3 см.

Вона розташовується на боках і служить захистом від нападу ворогів. Це також допомагає захиститися від іклів суперника в шлюбний період у боротьбі за самку. У цей період у них накопичується додатковий жир.

У шлюбний сезон серед самців йде постійна боротьба за самок. За цей період вони втрачають вагу і свої сили. На їхньому тілі з'являється безліч ран, але це варто того, оскільки самець може отримати до 8 самок для спарювання.

Самка виношує дитинчат близько 115 днів, вони з'являються в квітні кількістю 2-3 порося. Така кількість буває тільки у самок, які народжують вперше, далі вона народжує по 4-5 дитинчат.

Бували випадки, коли самці вдавалося народити 10-12 поросят. Потомство завжди залишається при матері, вона годує його своїм молоком приблизно 3,5 місяці. Статева зрілість у самок починається в півтора року, а у самців в 5-6 років.

Люди здавна полювали на диких кабанів, тому головним ворогом цієї тварини є людина. Здебільшого полювання ведеться заради шкури тварини, Хоча м'ясо його вважається дуже смачним і поживним.